Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PostNL schakelt een tandje bij

jun 15, 2023
boos

Nadat er niet op 1 plek, maar in Den Bosch, Sittard & Maastricht problemen ontstonden in de distributiecentra van PostNL, is er besloten eentje extra te openen om achterstanden weg te werken.

Vertragingen

Niemand ontkomt eraan, behalve de blauwe enveloppen en de rouwkaarten lijkt er echt niets meer op tijd aan te komen. Ook Wapwinkel ondervindt helaas flinke hinder van deze ellende bij ’s lands grootste pakketbezorger.

Wat nu

Het blijkt dat complete rolcontainers in een wachtrij staan en als blijkt dat het sorteercentrum waar ze staan ze niet snel genoeg kan verwerken, ze naar een andere sorteercentrum gebracht worden. Dit levert in de praktijk een vertraging op van 1 tot 3 werkdagen. Gelukkig is er wel een extra sorteercentrum geopend speciaal voor deze kwestie.

Geen track en trace?

We blijven het roepen, als je van ons een barcode hebt gekregen dan betekent dat 100% dat je pakje fysiek de deur uit is en bij PostNL ligt. Wat zij je ook wijsmaken, zoals ‘zending voorgemeld maar nog niet door PostNL ontvangen’ of, ‘we wachten nog op dit pakket’. Niet geloven, ze proberen de schuld in de schoenen van de verzender te schuiven.

ff doorbijten

Het is nog even doorbijten, de achterstand zal ooit weer ingelopen worden. En tot die tijd is het advies om een paar dagen eerder te bestellen.