Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PVV de grootste, ook met softdrugsbestrijding

nov 23, 2023
PVV groot

De invoering van minimumstraffen en de verhoging van maximumstraffen (iets dat in de USA ook compleet mislukt is) voor drugsdelicten. Dat is waar je op moet gaan rekenen nu de PVV de grootste partij is in Nederland. Daarnaast gaat er een schrap door het gedoogbeleid, maar er is geen oplossing te vinden in het partijprogramma van de partij van Geert Wilders.

Nederlanders weer op 1

De drugscriminaliteit wordt keihard aangepakt. Zo gaan wij dealers die drugs aan minderjarigen verkopen twee keer zo zwaar straffen.

Onder de PVV wordt Nederland weer een land waar de overheid er vooral is voor het slachtoffer en niet voor de dader. Het veiligheidsroer moet om. Wij gaan Nederland terugveroveren op de misdaad, stad voor stad en dorp voor dorp.

Standpunt drugs via website 

PVV’er Raymond de Roon heeft in het grote drugsdebat van ten overstaan van 3 ministers en alle partijen in de Tweede Kamer gehakt gemaakt van het gedoogbeleid m.b.t. softdrugs van de afgelopen jaren. 

De Roon pleitte o.a. voor invoering van minimumstraffen en verhoging van maximumstraffen voor drugsdelicten. Levenslange ontzegging van het verblijf in Nederland voor buitenlandse drugscriminelen. Opheffing van het onderscheid tussen hard- en softdrugs voor zover het productie, handel en in- en uitvoer betreft. Een aangifteplicht voor scholen bij constatering van drugs in de school.

“Dertig jaar gedoogbeleid. Wat heeft dat voor ons land betekend?

  1. de jeugd opgegroeid met het idee dat softdrugsgebruik niet zo’n probleem is, want de overheid treedt er niet tegen op;
  2. ouders hebben in vrees kunnen leven met de gedachte dat hun kinderen dankzij dat gedoogbeleid gemakkelijk met drugs in aanraking konden komen en in grote getale ook kwamen;
  3. de gedoogde verkoop van softdrugs heeft zich als een tumor over heel ons land kunnen uitzaaien;
  4. hetzelfde geldt voor de teelt van wiet (sinds 2004 20.000 plantages van grootschalige, criminele kwekers opgerold);
  5. hetzelfde geldt voor growshops en hennepbeurzen;
  6. ons land heeft als een magneet gewerkt op drugsgebruikers uit de hele wereld met alle overlast en ellende van dien.

En ook de overheid is gecorrumpeerd door het gedoogbeleid: in Terneuzen plaatste de gemeente bewegwijzering naar de drugsverkooppunten en de minister van Justitie vond het niet nodig om daar wat tegen te doen; uit illegale kwekerijen in beslag genomen groeilampen werden door de Dienst der Domeinen vrolijk weer verkocht, zodat er weer nieuwe wietkwekerijen konden worden gestart. En de minister van Financiën vond het niet nodig om daar wat tegen te doen; een hele generatie opsporingsambtenaren is besmet met het idee dat bestrijding van softdrugs, ook bestrijding van de handel daarin, weinig of geen prioriteit behoeft; ook vrijwel niet opgetreden tegen drugsgebruik i.c.m. het wegverkeer. De ministers van Verkeer en Waterstaat en van Justitie, vonden het niet nodig om daar veel werk van te maken.

Wat begonnen is als het gedogen van softdrugsgebruik door jongeren in een jeugdhonk onder toezicht van “jeugdleiders” in Enschede, is volstrekt ontaard. Het heeft geleid tot een explosie van criminaliteit. Gedoogbeleid softdrugs is een ellende gebleken. 

Mijn fractie heeft geen wetenschappelijk onderzoek naar het gedoogbeleid nodig om deze conclusie te trekken. Deze conclusie is evident.
Feiten van algemene bekendheid, behoeven geen bewijs. Laten we dat gedoogbeleid failliet verklaren en niet proberen het te “verbeteren”. Het gedoogbeleid heeft zich tot nog toe niet kunnen bewijzen. Ook voor dat “verbeteren” ervan is er al lang de kans geweest. Nu is het genoeg.”

Afbeelding: X Geert Wilders