Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia in café in Terneuzen

nov 8, 2022
Drugsrazzia Terneuzen

Terneuzen – Politie en toezichthouders van de gemeente hebben vannacht, zondag 6 november, een integrale controle gehouden bij een café aan de Nieuwstraat. Alle 22 aanwezigen zijn gecontroleerd op drugsbezit. Zeven personen hadden drugs bij zich. Drie van hen zijn op heterdaad aangehouden.

Dealers in de kroeg

De drugscontrole is gehouden nadat de politie signalen kreeg dat er vanuit de horecagelegenheid gedeald zou worden. Ook kwamen bij politie en gemeente al langere tijd klachten binnen van omwonenden en ondernemers van overlast. Rond 01.00 uur zijn agenten het café binnengegaan en hebben alle aanwezigen gefouilleerd. Drie personen zijn op heterdaad aangehouden voor drugsbezit. Het gaat om een 20-jarige en een 26-jarige man uit Terneuzen en een 25-jarige man uit Rotterdam. Vier andere personen hadden ook drugs bij zich. Zij zijn niet aangehouden. Op een later moment wordt bepaald hoe hun zaak wordt afgehandeld. Alle drugs zijn in beslag genomen.

Bestuurlijke maatregel

Vanuit de gemeente is er o.a. gecontroleerd op grond van de Alcoholwet, het Bouwbesluit en Brandveiligheid. Daarnaast heeft er een controle plaatsgevonden in de bovengelegen woning. Hierbij zijn ook diverse overtredingen geconstateerd. De gemeente gaat op basis van de ingewonnen informatie verder onderzoek doen en bepalen of er een bestuurlijke maatregel opgelegd gaat worden.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl

Tegenvaller

Zoals je hierboven kunt lezen blijkt het echt allemaal wel mee te vallen met dat dealen. Als dat wel het geval was geweest dan waren er immers handelshoeveelheden in beslag genomen. En als politiepersberichten niet de aantallen noemen dan kan je er vergif op innemen dat de inbeslagnames helemaal nergens over gingen. Maar als het tegenvalt is de inzet van het vele personeel natuurlijk zichtbaar strikt overbodig geweest en die beeldvorming gaan ze liever uit de weg bij justitie.