Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia op de Wouwse Plantage

dec 9, 2022

Voor de aangifte van de diefstal van je fiets, of de mishandeling van je dochter op de Middelbare School is geen tijd, maar razzia’s met tientallen medewerkers worden aan de lopende band gehouden. Dat is natuurlijk ook makkelijk scoren en de resultaten doen het leuk in de persberichten na afloop. Zo ook in Brabant, plaats van handeling: Wouwse Plantage (daar waar ze die martelcontainer vonden).

Terrein Rijkswaterstaat

Wouwse Plantage – De politie heeft donderdag 8 december 2022 een grote verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal zes mensen aangehouden, de meeste vanwege rijden onder invloed van drugs. De controleplek was op het terrein van Rijkswaterstaat aan de Plantagebaan.

De politie hield de controle samen met instanties waar ze vaker mee samenwerkt: de Belastingdienst, de afdeling Handhaving en Toezicht van de gemeente Roosendaal, Handhaving van de gemeente Halderberge, de Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat.

Resultaten politie

De politie hield in totaal zes mensen aan: Een 31-jarige inwoner van Roosendaal werd aangehouden, omdat hij ruim 50 gram softdrugs bij zich had. Vijf anderen omdat uit de speekseltest was gebleken dat ze vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Dit wordt nog verder onderzocht. 
Politiemensen schreven verder bekeuringen uit voor rijden zonder goede verlichting (1x), niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs (2x), niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (1x). 
Vier automobilisten bleken achter het stuur te zitten terwijl ze niet (meer) in het bezit waren van een geldig rijbewijs. Ook zij krijgen hiervoor een proces-verbaal. In één geval ging het om iemand die al vaker betrapt is op rijden zonder geldig rijbewijs. In dit geval is de auto waarin de automobilist reed in beslag genomen. Tot slot nam de politie een zogenaamd spookvoertuig in beslag.

Resultaten partners

Medewerkers van de Belastingdienst legden beslag op in totaal vijf auto’s.  De Belastingdienst doet dit als er nog openstaande belastingschulden zijn. Verschillende andere automobilisten wisten dit te voorkomen: in totaal inde de Belastingdienst bijna 26.000 euro aan openstaande bedragen.
De afdeling Autoheffingen van de Belastingdienst betrapte verder twee mensen op rijden met een geschorst kenteken, een op rijden zonder handelaarskenteken, een op misbruik maken van een handelaarskenteken en vier mensen op rijden in een buitenlands voertuig zonder bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) te betalen.
Dat laatste betekent dat iemand in Nederland woont en ingeschreven staat, maar nog in een auto met een buitenlands kenteken rijdt. Als je in Nederland woont en ingeschreven staat in de Basisregistratie Personen, dan moet je je auto bij de RDW laten registreren. Dit betekent dat je het kenteken laat overzetten naar een Nederlands kenteken. Ook moet je dan belasting op personenauto’s en motorrijwielen (bpm) en motorrijtuigenbelasting (mrb) betalen.

Bron en foto: politie.nl