Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia’s duren vrolijk voort in strijd tegen wiet

apr 6, 2023
Wiet in plastic zak

Hilversum, Nederhorst den Berg – Bij controles op verschillende locaties in gemeente Hilversum en Wijde Meren, troffen de politie en gemeentelijke inspecteurs dinsdag 4 april onder meer een grote zak wiet aan en diverse attributen voor een wietkwekerij. Ook werd bij verschillende garageboxen in Hilversum ontdekt dat deze voor doeleinden gebruikt worden die niet overeenstemmen met de bestemmingsplannen.

Onderzoek naar georganiseerde handel

In het kader van een onderzoek naar georganiseerde handel in softdrugs van de gemeente Hilversum, Wijde Meren, de politie en de Belastingdienst, zijn op dinsdag 4 april op verschillende plekken doorzoekingen geweest. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd.

Alle diensten komen om in de problemen en roepen alsmaar over capaciteitsproblemen. En toch weten ze steeds weer voldoende mensen bij elkaar te krijgen in de strijd tegen een plant. Een plant waar zo’n beetje de halve wereld van snapt dat het strafbaar houden geen enkele zin heeft. Wake up!

Redactie

Wiettoppen en spullen voor de kweek

In Nederhorst den Berg trof de politie in een pand aan de Meidoornlaan een grote zak wiettoppen aan en verschillende spullen die worden gebruikt voor het bouwen van een wietkwekerij. Aan de Silenestraat in Hilversum werden garageboxen doorzocht, ook daar werden spullen aangetroffen voor wietkwekerijen. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Tot slot zagen de controleurs dat enkele garageboxen aan de Hilvertsweg in Hilversum voor doeleinden gebruikt die niet overeenstemden met de bestemmingsplannen.  

Dekmantel

Niet zelden dienen op het oog normale bedrijven vervolgens als dekmantel voor criminele activiteiten. Het huidige onderzoek richt zich onder andere op de achtergrond van enkele bedrijven op verwevenheid met criminele activiteiten en andere misstanden. In dit onderzoek werken verschillende de overheidspartners binnen Gooi en Vechtstreek intensief samen om ondermijning tegen te gaan.

Losstaande incidenten vaak onderdeel van groter (crimineel) geheel

In Midden-Nederland houden ongeveer 150 criminele samenwerkingsverbanden zich bezig met allerlei illegale praktijken waaronder de productie van en handel in drugs. Veel op het oog losstaande incidenten zijn uiteindelijk terug te leiden naar deze criminele organisaties. De overheidspartners in de regio Midden-Nederland richten zich de komende jaren intensief op het terugdringen van deze criminele samenwerkingsverbanden en hun ontwrichtende werking op de maatschappij.

Bron en foto: politie.nl