Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Recente drugszaken in de regio Antwerpen

feb 20, 2023
Drugs Antwerpen

Antwerpen – Vorige week woensdag voerde het drugsondersteuningsteam in Antwerpen een huiszoeking uit in het kader van een lopend onderzoek. Aanvankelijk leek de verdachte niet thuis te zijn, maar toen het team verder zocht, stelden ze vast dat de man uit het raam gesprongen was vanop de tweede verdieping.

Korte achtervolging

Na een korte achtervolging over tuinmuren kon de man bij de buren gevat worden. Hij bleek twee ruggenwervels te hebben gebroken. De vriendin van de verdachte, die zijn ontsnapping had gefaciliteerd werd ook gearresteerd voor verhoor. De politie nam in de woning gsm-toestellen, een laptop, 1 700 euro cash, luxekledij en een wagen in beslag. De man (25) werd voorgeleid en aangehouden.

Het drugsondersteuningsteam hield op zaterdag een huurwagen in de gaten die opviel door het sportieve rijgedrag van de bestuurder. Het voertuig hield verschillende malen kort halt om contact te maken met een wachtend persoon. Dat deed vermoeden dat er drugs werd verkocht. De twee inzittenden van de wagen werden gecontroleerd en de mannen verkochten inderdaad cocaïne. Bij hen thuis werd ook nog cannabis en cash geld gevonden, in totaal werd het volgende in beslag genomen:

  • 7.700 euro
  • 8 gram cocaïne
  • 140 gram cannabis
  • de gebruikte wagen

De twee mannen (27) uit Nijlen werden voorgeleid en aangehouden.

Het wijkteam van de historische binnenstad merkte in de nacht van donderdag op vrijdag een bromfiets op die voorzien was van een gestolen nummerplaat. De bromfiets zelf bleek ook gestolen. In de Halfmanegang merkte het team de vermoedelijke bestuurder op, die in de doodlopende straat op zijn gsm bezig was met een helm in de hand. De man bleek geseind te staan voor het niet naleven van zijn voorwaarden en een verkeersongeval met vluchtmisdrijf.

Drugs en mobiele telefoons

Hij had ook drugs en twee gsm-toestellen op zak. De man kon geen uitleg geven voor zijn aanwezigheid op het late uur en gezien zijn voorgaanden werd een huiszoeking uitgevoerd. Op zijn adres werd een alarmpistool, 195 xtc-pillen, 5 gram speed, 135 gram cannabis 4 365 euro cash en verpakkingsmateriaal aangetroffen. De kerel (net 18) werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, hij is vrij onder voorwaarden. De bromfiets werd in beslag genomen, er wordt ook onderzocht of hij in aanmerking komt voor de diefstal van de brommer en de helm.

Verdachte bromfietser

Het wijkondersteuningsteam van de regio West merkte zaterdagavond een verdachte bromfietser op. De man verkocht kort nadien drugs aan een andere man. Hij werd gecontroleerd en had een verboden wapen op zak. De politie nam ook een kleine hoeveelheid drugs en de brommer in beslag. De man van 18 werd voorgeleid en is vrij onder voorwaarden.

Cocaïne dealer

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum merkte op zaterdag een man op die een kort bezoek bracht aan een gebouw en buitenkwam met een tweede persoon. Er bleek net cocaïne te zijn verkocht. De vermoedelijke verkoper had nog 3 verkoopseenheden op zak. De man (31) bleek illegaal in ons land te verblijven. Op zijn verblijfsplaats werd nog cannabis, verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag genomen. Ook werd 1 500 euro cash en de step van de verdachte met beslag verzwaard. De koper en zijn vriend bleken ook illegaal te zijn en werd aangemeld bij de dienst vreemdelingenzaken.

Bron en foto’s: politieantwerpen.be