Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Rioolzuivering ontregeld door drugslab

jan 20, 2017

BAARLE NASSAU – De rioolwaterzuivering in Baarle-Nassau is de hele week ontregeld geweest.  De oorzaak: drugsafval in het rioolwater afkomstig uit een amfetamine laboratorium in Baarle.

Het drugslab was gevestigd in een schuur in het buitengebied Baarle. De loods stond helemaal vol met grondstoffen die benodigd zijn voor de productie van drugs. De politie denkt dat chemicaliën direct op het riool zijn geloosd, zo meldt RTL. De 42-jarige eigenaar van de schuur is aangehouden en zit nog vast. Hij zegt dat hij de loods verhuurde.

De vervuiling bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie werd afgelopen maandag ontdekt door medewerkers. Door het zuur in het water werden bacteriën gedood en werkte de zuivering niet. De installatie werd stilgelegd en het rioolwater werd met tankwagens afgevoerd naar een andere zuivering. Daardoor konden inwoners van Baarle-Nassau en Ulicoten gewoon hun douche en toilet blijven gebruiken. Het is onduidelijk hoe groot de schade is voor het Waterschap Brabantse Delta. In april werd de installatie ook al stil gelegd omdat er amfetamine sporen in het water gevonden waren. Toen was de schade voor Waterschap Brabantse Delta 80.000 euro.