Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Russen snuiven zich de moeder

feb 23, 2018

Russen staan bekend als wodka drinkers, maar ze lusten ook wel een snuif. En om het goddelijke poeder naar hun land te krijgen worden geen middelen geschuwd. In de Russische ambassade in Buenos Aires is bijna 400 kilo cocaïne aangetroffen. Het witte poeder werd al meer dan een jaar geleden gevonden, maar de vondst werd stil gehouden in verband met het onderzoek.

Dat hebben de Argentijnse autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Minister van Veiligheid Patricia Bullrich vertelde dat in verband met de zaak vijf mensen zijn gearresteerd, van wie drie in Rusland. De Argentijnse politie werd ingelicht toen de coke in de koffers werd aangetroffen en die besloot in samenwerking met collega’s in Rusland de cocaïne te vervangen door meel en de lading te volgen met gps-apparatuur.

Nu, veertien maanden later, is de operatie afgerond. Bullrich zei dat in haar land een Russische functionaris en een Argentijnse politieman zijn aangehouden. Een zesde verdachte is nog voortvluchtig. Hij verblijft vermoedelijk in Duitsland.