Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Schietpartij Nederlanders en Belgen in Marbella

nov 1, 2023
Marbellahttps://pixabay.com/nl/photos/marbella-costa-del-sol-spanje-1270299/

De Spaanse politie heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van een schietpartij in Marbella op zaterdagochtend, waarbij twee personen gewond raakten. Het incident vond plaats rond het middaguur in de wijk Guadalmina.

Drugsbendes

De initiële veronderstelling wijst op een confrontatie tussen twee vermoedelijke drugsbendes, namelijk een Belgische en een Nederlandse groepering. Tot op heden zijn er geen arrestaties verricht, en de politie is op zoek naar de schutters die gemaskerd waren met bivakmutsen.

Gewonden

Op zaterdagmiddag 30 oktober, rond 12.45 uur, ontving de politie meerdere meldingen van buurtbewoners die schoten hadden gehoord in de nabijheid van snelweg A-7, in de omgeving van de wijk Guadalmina in Marbella. De politie trof twee gewonde personen aan, die onmiddellijk naar het ziekenhuis werden overgebracht. De politie vermoedt dat het incident verband houdt met een afrekening tussen vermoedelijke drugsbendes.

Het knalt aan de Costa del Sol

Deze schietpartij in Marbella is de meest recente in een reeks gewelddadige voorvallen aan de Costa del Sol. Enkele weken geleden werd een man in een nachtclub in Estepona in zijn voet geschoten door een gemaskerde aanvaller. De politie zet haar onderzoek voort om deze dader op te sporen.