Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Schokkende berichten over drugshandel

DoorRedactie

apr 28, 2020 , ,
container

Het veilig stellen van de fondsen blijkt één van de eerste taken van de kersverse politiechef Fres Westerbeke. Hij schreeuwt het uit in de media: “ondanks Corona gaat de drugshandel keihard door”. Zucht.

Zelfs tussen medische hulpmiddelen

Het smokkelen van cocaïne gebeurt meestal in containers. En het boeit een crimineel natuurlijk helemaal niet wat er in die containers zit. Als zijn handelswaar er maar onopvallend tussen kan zitten en de container een beetje vlot verscheept wordt. En containers met hulpgoederen gaan razendsnel de wereld over, dus waarom zou de drugssmokkelaar die niet gebruiken.
Maar als er dan wordt geroepen dat criminelen de drugs ZELFS tussen de medische hulpgoederen stoppen, dan ben je aan het aandikken.

Geen festivals en horeca

Natuurlijk gebruiken mensen ten tijde van crisis drugs. Dat doen ze trouwens ook als er geen crisis is. Er wordt altijd drugs gebruikt, dus is er altijd vraag naar en wordt er altijd drugs gesmokkeld zolang het strafbaar blijft.
Maar nu de horeca op slot is, de halve Zuidas vanuit huis werkt en de festivals niet doorgaan, zullen ook de drugsboeren klappen gaan krijgen. De verwachting is dat de consumptie van de Nederlanders aanzienlijk zal dalen en daarvan zullen de handelaren echt wel de financiële gevolgen gaan ondervinden.

Westerbeke

Westerbeke zal vervolgens ook minder mensen actief in zijn opsporing hoeven in te zetten omdat de smokkel uiteindelijk ook minder wordt. Al zal dit maar tijdelijk zijn. Maar de korpschef doet aan baangarantie, dus is het spelletje voor meer en/of voldoende geld nu al begonnen. Hij is vast in de leer geweest bij Grapperhaus.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *