Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Seal vouwen tot een envelop

jun 8, 2023
Seal vouwen

Het vouwen van een seal zoals een Ponypack of Snowseal is veel eenvoudiger dan je wellicht zult denken. Als je eenmaal de instructies hebt gevolgd en het een paar keer hebt gedaan, dan verleer je het nooit meer.

In 6 stappen seals vouwen

Stap 1: Leg het vierkante sealpapier op een plat oppervlak met de gekleurde kant naar beneden gericht.

Stap 2: Vouw het papier diagonaal doormidden om een driehoek te maken. Zorg ervoor dat de hoeken netjes uitgelijnd zijn. Open het papier weer.

Stap 3: Vouw het papier nu diagonaal doormidden langs de andere as, zodat je een nieuwe driehoek krijgt. Open het papier weer. Je zou nu twee vouwlijnen moeten hebben die elkaar in het midden kruisen.

Stap 4: Vouw nu het onderste gedeelte van het papier omhoog naar het middelpunt van het papier (waar de vouwlijnen elkaar kruisen).

Stap 5: Vouw de linker- en rechterkant van het papier naar het midden toe om een diamantvorm te creëren. De bovenste punten van deze vouwen moeten raken waar de eerste vouw (uit stap 4) eindigt.

Stap 6: Vouw het bovenste deel van het papier naar beneden, zodat de punt het onderste deel van de diamant raakt. Deze vouw vormt de flap van de envelop.

Seal vouwen

Envelop vouwen

Stap 1: Plaats het Papier

Leg het vierkante stuk papier voor je met de bedrukte zijde naar beneden (indien van toepassing). Dit wordt de binnenkant van je envelop.

Stap 2: Vouw de onderkant omhoog

Begin met het onderste deel van het papier en vouw het ongeveer een derde naar boven. Dit zal de onderkant van je envelop vormen. Zorg ervoor dat de vouw netjes en recht is.

Stap 3: Vouw de bovenkant omlaag

Nu is het tijd om de bovenkant van het papier naar beneden te vouwen, zodat deze over de onderste helft valt. Dit vormt de bovenkant van je envelop. Zorg ervoor dat de randen goed op elkaar aansluiten voor een nauwsluitende pasvorm.

Stap 4: Vouw de zijkanten naar het midden

Vouw de linker- en rechterzijkanten van het papier naar het midden, zodat ze elkaar overlappen. Dit zal de zijflappen van je envelop vormen. Zorg ervoor dat de vouwen netjes en gelijkmatig zijn.

Stap 5: Maak de Seal

Om je envelop te sluiten, kun je gebruikmaken van je 9,5 x 9,5 cm seal. Plaats je poeder of kruid in je envelop en zorg ervoor dat deze goed is uitgelijnd. Vouw de bovenste flap van de envelop naar beneden en gebruik de seal om de flap op zijn plaats te houden. Druk stevig om ervoor te zorgen dat de envelop gesloten blijft.