Snuffelende agenten vinden wietkwekerij

hennep-in-pot

Bij de politie Rotterdam kunnen ze wel afscheid nemen van de politiehonden. Een sterke wietlucht leidde surveillerende agenten maandagochtend naar een pand aan de Heer Hugostraat.

In één van de woningen troffen de agenten een wietkwekerij. De gestolen stroom werd via kabels doorgesluisd naar de twee bovengelegen woningen. Ook daar bevonden zich wietkwekerijen. Acht aanwezige vrouwen zijn aangehouden.

De agenten, bezig met hun ronde, roken de geur eerst op de Vlietlaan, maar werd sterker naarmate ze de Heer Hugostraat naderden. Bij het pand waar de geur het sterkst was, belden de agenten aan. Duidelijk was dat er mensen in het pand aanwezig waren, maar niet open wilden doen. De agenten forceerden de deur en troffen in de woning een wietkwekerij en acht vrouwen met de Bulgaarse nationaliteit.

Stedin deed onderzoek naar diefstal van stroom en ontdekte dat de afgetapte stroom werd doorgegeven naar de bovengelegen woningen. Ook daar bleken zich wietkwekerijen te bevinden. In totaal ruim 1.000 planten zijn vernietigd.  De vrouwen, in leeftijd variërend van 22 tot 56 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau.

Bron: politie.nl

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *