Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Spaanse Wouten vinden 56 kilo hasj in camper

mrt 22, 2022

MÁLAGA – De Nationale Politie heeft in Málaga drie personen aangehouden voor het vervoeren van drugs, om concreet te zijn 56 kilo hasj. Het gaat om drie personen met de Italiaanse nationaliteit die de drugs vervoerden in een kampeerauto en een personenwagen.

Zakjes

De Policía Nacional heeft bij een controle in een gehuurde (McRent) kampeerauto 56 kilo hasj in 279 bolvormige zakjes van elk 200 gram aangetroffen. De drugs waren van Spanje op weg naar Italië. Het onderzoek naar deze drugssmokkel werd al op 8 maart gestart nadat de politie achter de plannen was gekomen.

Gehuurd

Het gaat om een in Spanje gehuurde kampeerauto bij het bedrijf McRent waarmee twee personen naar Italië wilden rijden. Een tweede voertuig met Italiaans kenteken werd ook gecontroleerd. In totaal werden drie personen aangehouden voor het vervoeren van drugs. 

Ndrangheta

Een van de aangehouden personen is de zoon van een bekend lid van de Calabrische Ndrangheta, een op de Siciliaanse maffia lijkende misdaadorganisatie die haar oorsprong vindt in het bergachtige Calabrië, in het zuiden van Italië.

Bron: Spanjevandaag