Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stash coffeeshop gevonden, niks gedogen

nov 22, 2018

Gedogen? Dat doen we alleen aan de voordeur als we er belastinggeld van kunnen innen. Hoe de bevoorrading van een coffeeshop gebeurt daar heeft justitie geen boodschap aan.

Sterker nog, de hele handel wordt gewoon keihard in beslag genomen. Je voorraad van je coffeeshop, die laat je maar door kabouters en elfjes bezorgen. In Tilburg werd bij toeval een stash ontdekt:

Tilburg – Bij toeval heeft de politie woensdagavond een zogeheten ‘stash’ aangetroffen van vermoedelijk een coffeeshop. Er lagen duizenden voorgedraaide joints en kilo’s hennep opgeslagen. Twee mannen zijn aangehouden.

Nerveuze man

Op het basisteam Leijdal was woensdag 21 november 2018 gepland als een zogenaamde clusterdag. Agenten gaan dan met een speciale opdracht de straat op. Deze dag lag de nadruk op woninginbraken, overvallen, straatroven en fietsendiefstallen. Om 21.00 uur reed een koppel over de Kooikerstraat. Ze zagen dat een man uit een woning kwam met twee dozen die hij in een bestelbus legde.
Op het moment dat ze deze man aanspraken, om te kijken of hij niet aan het inbreken was, zagen ze dat de man een zenuwachtige indruk maakte. In de doos bleken joints en drugs (…) te zitten.

Grote handelsvoorraad

Er werd kordaat opgetreden en ze betraden het pand. Daar troffen ze nog een man aan. In een kamer van het pand lag een grote handelsvoorraad van vermoedelijk een coffeeshop, voorgedraaide joints, bakjes met verschillende soorten hennep en meer spullen die in een coffeeshop verkocht worden.

De twee mannen, 38 en 39 uit Tilburg, zijn aangehouden. De hele voorraad is in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Bron: politie.nl