Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stash Indian Dylan Eindhoven ontdekt, pand gesloten

mei 12, 2022

In een bedrijfspand aan de Hoogstraat in Eindhoven werd door de politie een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen en nu gaat het pand voor een jaar op slot. De aangetroffen wiet werd door de politie in verband gebracht met coffeeshop Indian Dylan aan de Karel de Grotelaan die eind vorige maand al voor een jaar gesloten werd. 

Verschillende locaties

Op verschillende locaties, waaronder het hierboven genoemde pand, werd toen in totaal ruim 380 kilo softdrugs gevonden met een geschatte handelswaarde van 4 miljoen euro. In het pand aan de Hoogstraat ging het om 20 kilo wiet en 12 kilo hasj. Coffeeshops mogen een -onmogelijke – handelsvoorraad van maximaal 500 gram op voorraad hebben. Drugs van een coffeeshop die niet in de shop zelf ligt, wordt ook meegeteld als handelsvoorraad.

Onmogelijk beleid

Die 500 gram is natuurlijk een volstrekt onmogelijke hoeveelheid voor coffeeshops. Zij zijn dus genoodzaakt om zogenaamde stash houses aan te houden, waar ze tussentijds extra voorraad op kunnen halen. En terwijl de overheid zegt te gedogen, maken ze aan de achterkant jacht op deze stash houses. Een situatie die het heel lastig maakt voor de cofeeshophouders.

Handel op straat

De sluiting van de grootste coffeeshop van Eindhoven leidt tot grote problemen voor de gemeente want de andere coffeeshops vangen een deel van klanten van Indian Dylan op waardoor het daar extra druk is en daarnaast floreert ook de straathandel vanzelfsprekend. De gemeente is al enige tijd bezig met de komst van drie extra coffeeshops elders in de stad maar dat is tot op heden niet gelukt. 

Foto: © Politie Eindhoven