Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Straat in Lelystad in teken van wietkwekerijen

mei 5, 2022

Het is alweer de tweede keer in een week tijd dat de politie een wietkwekerij oprolt in een woning in de Archipel in Lelystad. Hierbij is één verdachte aangehouden. De politie ontdekte de wietkwekerij na een belletje van een verrader een tip van een burger.

Inval

Bij de inval trof de politie een bewoner aan die er bij het zien van de agenten vandoor ging. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden in het bosperceel achter de woning. In de woning werd een volop in werking zijnde wietkwekerij met zo’n 450 planten aangetroffen. Op diverse plekken in de woning werden zakken met knipafval aangetroffen waardoor het vermoeden bestaat dat er meerdere oogsten hebben plaatsgevonden.

Stroom gejat

Omdat legaal stroom afnemen de pakkans verhoogt, zien de meeste wietkwekers zich genoodzaakt om de elektriciteit te stelen. Dan is de kans op ontdekking vele malen kleiner. Deze wietkwekerij was daarop geen uitzondering. Ook hier was er sprake van diefstal van stroom en de netwerkbeheerder heeft de stroom van het pand gehaald.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de woning en de aangetroffen verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Afgelopen maandag werd in de Archipel ook al een wietkwekerij aangetroffen. Hierbij werden twee verdachten aangehouden.