Straf voor Dokkumse wietexpress

DoorFlappie

jan 13, 2017 #dealer, #dokkum, #drugs

LEEUWARDEN/DOKKUM – Tegen een 27 jarige oud-inwoonster van Dokkum heeft de rechtbank in Leeuwarden donderdag een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van 51 dagen geëist. De vrouw heeft volgens de officier van justitie ongeveer anderhalf jaar lang vooral wiet verkocht aan de Dokkumer jeugd.

Volgens officier van justitie De Graaf heeft de vrouw voornamelijk wiet verhandeld. Op een veel kleinere schaal had ze ook xtc pillen en speed verkocht. De Graaf noemde haar ‘de wiet-expres van Dokkum’. Ze heeft ook wiet aan minderjarigen verkocht. Naast de werkstraf en de 51 dagen cel -die de vrouw al tijdens het voorarrest heeft uitgezeten- eiste de officier een lange voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden, met een extra lange proeftijd van drie jaar.

Verder wil hij dat de vrouw onder toezicht blijft van de reclassering en dat de rechtbank haar een alcohol- en drugsverbod oplegt. De vrouw is inmiddels uit Dokkum vertrokken, volgens de officier is ze bezig haar leven op te pakken. De hulpverlening heeft zich over haar ontfermd.

Bron

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *