Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Stunten op A16 met drank en drugs op

nov 2, 2017

Je hebt drugs en drank op, je hebt geen rijbewijs en je maatje achterin de auto heeft nog bijna 11.000 euro boete open staan, wat doe je dan als de politie achter je rijdt? Dan ga je stunten en wissel je als bestuurder al rijdend met de passagier in een auto die rijp is voor de sloop.

Het tweetal reed rond middernacht over de A16 in een auto die alles behalve veilig was. De wagen reed onder meer op twee reservebanden en de voorruit was verbrijzeld. Toen de politie de auto een stopteken gaf begonnen de mannen een ‘acrobatische act’, aldus de politie. De act bleek ten gevolge van de wisseling van de bestuurder en de passagier achterin.

De wisseling bleek te verklaren toen ze werden aangehouden want de man die als eerste bestuurder was bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast had het tweetal drank en drugs op.
Later bleek nog een derde man van 20 uit Rotterdam in de auto te zitten. Die had zich al die tijd stil gehouden. Ook dat had volgens de politie een goede reden: de man had nog een boete van 10.611 euro openstaan.

De auto is in beslag genomen en de heren zijn aangehouden.