Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tilburgse ketelbouwers gepakt

dec 14, 2022

Tilburg – Bij een politieactie zijn twee mannen opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van het prepareren van ketels voor drugslabs. Ze zijn dinsdagochtend aangehouden.

Hoogvensestraat

Bij de politie was recentelijk informatie binnengekomen dat bij een lasbedrijf aan de Hoogvensestraat één of meerdere ketels zijn geproduceerd die mogelijk gebruikt zijn in een laboratorium voor het vervaardigen van drugs. De recherche van het district Hart van Brabant besloot een onderzoek op te starten. Met toestemming van de officier van justitie is er op dinsdag 13 december 2022 een actiedag gepland. Een tiental agenten en rechercheurs, ondersteund door speurhonden van de Douane, zijn vroeg in de ochtend de woning en het bedrijfspand binnen getreden.

Huiszoeking

In de woning zijn de twee mannen, bewoners van het pand, aangehouden. Direct daarna zijn de bedrijfspanden doorzocht. Daarbij zijn onderdelen gevonden die gebruikt worden bij ketels om drugs te maken.

Facilitators

Sinds enige tijd heeft de politie de manier van het aanpakken en voorkomen van drugslabs uitgebreid. Waar ze in het begin alleen onze pijlen richtten op de al draaiende laboratoriums is dat uitgebreid naar verdachten die het mogelijk maken om laboratoriums op te bouwen. Dus voordat ze in werking zijn en drugs produceren. Dan gaat het bijvoorbeeld over de mensen die de benodigde ketels leveren om de drugs te produceren. Of de mensen die daadwerkelijk de drugs maken, de zogenaamde koks. Of mensen die op een andere wijze bij het facilitair proces van het opbouwen van een lab betrokken zijn. De praktijken van deze ‘facilitators’ zijn namelijk net zo strafbaar. Dat blijkt duidelijk uit een uitspraak van een rechter waar hij een Tilburgse ketelbouwer veroordeelde tot een celstraf van zes jaar.

Bron: politie.nl

Wanneer stopt het?

Wanneer dringt nu eindelijk het besef eens een keertje door bij justitie dat het allemaal geen donder helpt? Daarnaast is inmiddels ook bewezen dat een xtc pilletje helemaal niet slecht is voor je, dus waarom bindt de overheid onvermoeibaar de strijd aan in godsnaam?