Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Tweetal vast na achtervolging Goirle

sep 29, 2019
Politieagent

Goirle – Afgelopen nacht, zondag 29 september, werden na een achtervolging door Goirle twee mannen (21 en 26 jaar) uit Tilburg aangehouden. Bij het zien van de politie gingen ze ervandoor, maar hun vluchtpoging mislukte.

Kempenbaan

Agenten reden rond 03.30 uur in de richting van de Kempenbaan. Hier zagen zij dat er uit de Bankven een auto gereden kwam met daarin twee mannen. Bij het zien van de politie verhoogde het voertuig zijn snelheid. Dit was voor de agenten aanleiding om de inzittenden te controleren. Zij reden achter de auto en gaven een stopteken. Het werd snel duidelijk dat de bestuurder hier geen gehoor aan gaf en zijn snelheid niet minderde.

Vol over verkeersdrempels

Ondanks de politieauto met blauwe zwaailichten en sirene achter hen aanreed, reden zij met onverminderde snelheid en vonkenregens over de drempels door de wijk terwijl er brokstukken van de auto vielen. Hierbij werden snelheden van ongeveer 75 km/u gehaald waar 30 km/u is toegestaan. In de Willem Ruysstraat reed de auto met hoge snelheid tegen een stoeprand, waarna de bestuurder en bijrijder ieder in een andere richting wegvluchtte. Tevergeefs, want de politie hield beide mannen niet veel later aan.

Inbrekersgereedschap

In de auto trof de politie inbrekersgereedschap aan. Ook bleek de 26-jarige bestuurder geen rijbewijs te hebben en had zijn 21-jarige bijrijder een hoeveelheid wiet op zak. Het gereedschap en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl