Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Veel geld en wiet in auto Eindhoven

nov 20, 2020
CannabisWiet (geen hennep!)

Knap speurwerk of gewoon strontmazzel. Wij denken het laatste, maar wie zijn wij. Politieagenten controleerden woensdagavond rond half tien een auto op de Eindhovense Dadelstraat. Tijdens deze controle troffen ze een zak wiet aan. De bestuurder werd aangehouden en het onderzoek leidde naar een woning in diezelfde straat waar nog meer wiet werd gevonden. Ook in de woning hielden ze een man aan.

Wietlucht

Bij de controle van de auto roken de agenten een sterke wietlucht, waarna ze de auto wat verder gingen bekijken. Toen ze de wiet hadden gevonden en de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Eindhoven, aan wilden houden zette die het op een lopen. Hij kon echter snel worden achterhaald en hij werd naar het bureau gebracht. De hennep en zijn auto werden in beslag genomen.

Veel geld

Tijdens het eerste onderzoek bleek dat er mogelijk een relatie bestond tussen de aangehouden verdachte, de wiet en een woning in de Dadelstraat. Bij een onderzoek in die woning vonden agenten al snel een hoeveelheid wiettoppen die drugshandel doet vermoeden. Maar ook troffen ze een geldtelmachine en een groot contant geldbedrag aan. Daarvan bestaat het vermoeden dat het met criminele activiteiten is verdiend. Het geld werd in beslag genomen omdat waarschijnlijk sprake is van witwassen. Verder vonden agenten ook nog een vuurwapen dat uiteraard ook in beslag genomen werd. De bewoner werd aangehouden en ook zijn auto werd in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek. .