Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Veel mensen onwel door synthetische wiet

aug 16, 2018

In Amerika is maar weer eens bewezen dat je met je tengels van synthetische wiet moet afblijven zoals ‘Boze rook’, ‘K2’ of ‘Spice’. Er zijn 71 mensen afgevoerd naar een ziekenhuis in de plaats New Haven in de Amerikaanse staat Connecticut.

Er werden in een park 76 mensen onwel na het gebruik van drugs. 71 van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Twee mensen zijn er zelfs slecht aan toe, schrijft ABC News.

De politie heeft drie personen aangehouden en er wordt onderzocht of zij verantwoordelijk worden gehouden voor het verkopen van de drugs. Het zou gaan om de drug K2 of spice, dat zijn kruiden of zelfs snoeiafval met chemicaliën. Het wordt daarom wel synthetische cannabis genoemd.

In de K2 in Connecticut zijn sporen aangetroffen van de sterke pijnstiller fentanyl, qua chemische samenstelling vergelijkbaar met zware morfine. Een overdosis kan leiden tot agressie, hallucinatie, paranoia, het verlies van bewustzijn en zelfs tot de dood.

Nee, dan kan je je beter tegoed doen aan het kopen van Mystic Hash.

Het is veelzeggend dat de verkopers van synthetische wiet zeggen dat het niet voor menselijke consumptie is. In 2006 publiceerden enkele scheikundigen van Clemson University een onderzoek naar de ontwikkeling van ontstekingsremmende drugs, waarvoor ze onder andere honderden synthetische wietsoorten maakten, waaronder een soort met de naam JWH-018, K2, Boze Rook…

Twee jaar later verscheen, tegelijkertijd met mephedrone, de mysterieuze, wietachtige drug Spice op het internet. In tegenstelling tot de gebruikelijke legale alternatieven voor wiet, werden mensen hier wel stoned van. Het kwam op een moment dat de wietwereld klaagde over ‘grit weed’: wiet die ondergespoten werd met siliconen door grote Europese dealers, wat de wiet zwaarder maakte maar ook je keel en longen verwoest.

Toen wetenschappers Spice voor het eerst testten, ontdekten ze dat de drug niet gerelateerd is aan de cannabisplant, maar wel JWH-018 bevatte. Dit synthetische middel werkt echter net als wiet op de cannabinoïdereceptoren, waardoor je wel stoned wordt.