Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Veendam en omstreken zonder drugs

mei 17, 2022

De Veendamse producent van drugs zal moeten uitwijken naar een andere lokatie, nu de politie op maandagochtend 16 mei in een bedrijfspand aan de Zuidwending in Veendam zijn drugslab aantrof. Er werden meerdere goederen aangetroffen die passen bij een productielocatie van harddrugs. Het onderzoek in en om het pand gaat door.

Melding vroeg in de ochtend

Of het de man was die er altijd met zijn hond langsloopt of de krantenbezorger, of de boekhouder die altijd vroeg naar zijn werk gaat zullen we nooit weten. Maar maandagochtend rond 7:20 uur kreeg de politie de melding van de mogelijke aanwezigheid van een drugslab in het pand. Er werd meteen een groot onderzoek ingesteld door de speurneuzen.

Productie harddrugs

Tijdens dit onderzoek trof de politie in een bedrijfspand goederen aan die vermoedelijk dienen voor de productie of verwerking van harddrugs. Het is nog onbekend welke materialen en middelen er daadwerkelijk zijn aangetroffen en waar deze voor worden gebruikt. Er werd niemand aangehouden, dat is dan weer mooi voor de eigenaar van het lab en jammer voor de blauwe petten.

Landelijke Faciliteit Ontmanteling

De brandweer en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) – zo’n miljoenen per jaar kostende ploeg – werden direct ingeschakeld. De LFO heeft op locatie onderzoek gedaan en is gestart met de ontmanteling. Ook heeft de politie buurtonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord. Het onderzoek gaat verder en de politie is dan ook op zoek naar aanvullende getuigen of mensen met meer informatie over wat er precies is gebeurd in dit pand aan de Zuidwending in Veendam.