Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verdorie, alweer wiet in Nederweert

sep 23, 2020

De politie had nog zo gezegd dat het niet mocht, net zoals de burgemeester. En nu is het toch weer raak. De politie heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in een pand aan de Magnesiumstraat op industrieterrein Pannenweg II in Nederweert. In het pand werden op de tweede verdieping ruim 500 plantpotten aangetroffen. In totaal werden er 296 wietplanten aangetroffen die waarschijnlijk als moederplant dienen voor de overige potten.

Wiet

Binnentreden bleek nog een pittig klusje voor de dienders, want de deur zat op slot. Ja, dat was even lastig. Gelukkig was er een heldhaftige agent die een raam insloeg van de deur van het bedrijfspand. Tijdens de inval is niemand aangehouden. Waarom weten we niet, maat we denken dat er niemand aanwezig was.

Diefstal

In het pand was er gelukkig sprake van gejatte stroom. De politie kan dan zeggen dat het er gevaarlijk was. Bovendien wordt de rekening voor de kweker hoger want netbeheerder Enexis kwam ter plaatse om de stroom af te koppelen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de planten en de installatie ontmantelen en vernietigen.