Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verkeersrazzia’s in Rotterdam

jul 11, 2023
Verkeersrazzia

In het centrum van Rotterdam vonden afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag verkeerscontroles plaats als onderdeel van de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak, een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, de politie en het Openbaar Ministerie.

Geluidsnorm

Met deze controles werd een krachtig signaal afgegeven tegen verkeersoverlast. In totaal werden 55 voertuigen beboet voor het overschrijden van de geluidsnorm. Daarnaast vond er op vrijdag ook een uitgebreide verkeerscontrole plaats in Delfshaven, gericht op verkeersveiligheid en het tegengaan van overlast. Hierbij werden 176 bekeuringen uitgeschreven en werden acht personen aangehouden.

Knallende uitlaten

Vanwege overlast in het centrum van Rotterdam, zoals het onnodig hard optrekken van auto’s en geluidsoverlast door knallende uitlaten, hebben de gemeente Rotterdam, politie en het Openbaar Ministerie de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak ontwikkeld. De verkeerscontroles die afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag werden uitgevoerd door handhavers van de gemeente Rotterdam, maakten deel uit van deze aanpak. Tijdens deze controles lag de focus niet alleen op het naleven van de geluidsnorm, maar ook op andere aspecten met betrekking tot verkeersveiligheid.

Spartastadion

Op vrijdag vond er ook een grote verkeerscontrole plaats op het parkeerterrein van het Spartastadion in Delfshaven. Deze controle werd uitgevoerd in samenwerking met verschillende partners, waaronder handhavers van de gemeente, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en Veilig Verkeer Nederland. Tijdens deze controle werden voertuigen geïnspecteerd, snelheidsmetingen uitgevoerd en werd er gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol.

Geluidsnorm 55 keer overschreden

De resultaten van de controles in het centrum van Rotterdam gedurende de drie dagen laten zien dat de geluidsnorm 55 keer werd overschreden. Er werd één keer onnodig geluid veroorzaakt, zes keer werd een lekke uitlaat geconstateerd en zes voertuigen reden zonder db-killer (geluidsdemper). Daarnaast werden vijf bestuurders betrapt op rijden zonder rijbewijs, waarbij de auto van een van hen in beslag werd genomen omdat dit niet de eerste keer was dat hij zonder rijbewijs reed. Daarnaast werden nog eens 30 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, zoals het niet dragen van een autogordel, het rijden zonder helm en het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

176 bekeuringen

Bij de controle in Delfshaven op vrijdag werden in totaal 176 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, waaronder het niet dragen van een autogordel, het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden, snelheidsovertredingen en rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werden acht personen aangehouden voor diverse overtredingen, zoals het in bezit hebben van een gestolen scooter, belediging, illegaal verblijf in Nederland (2 keer) en rijden onder invloed van alcohol en/of drugs (4 keer).