Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vier Bredase drugsdealers gepakt

nov 21, 2022

Breda, Terheijden, Raamsdonksveer – De drie politieteams van het district de Baronie hebben deze week in samenwerking met de recherche, het Flexteam en informatie analisten een grote actie gehouden in het kader van ondermijning.

Vier verdachten

Er zijn vier verdachten aangehouden voor de handel in soft- en / of harddrugs. Ook drie kopers werden gearresteerd. Er zijn twee auto’s in beslag genomen. In twee voertuigen zat een verborgen ruimte. Als bijvangst werd ook nog een automobilist aangehouden die voor de negende keer betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is eveneens in beslag genomen maar door de officier van justitie ook direct verbeurd verklaard.

Doel van de actie was om zowel geüniformeerd als in burger over de teamgrenzen heen meer zicht te krijgen op de drugshandel in de regio en op de dealers en hun afnemers. Er werden verschillende transacties waargenomen. Tijdens de actie waren twee mensen van het Openbaar Ministerie aanwezig waardoor snel doorgepakt kon worden.  

Dinsdag 15 november 2022

Agenten zagen omstreeks 15.45 uur een auto met hoge snelheid over het Pastoor Pottersplein rijden. De dienders wilden een controle instellen en zagen dat de auto de Merelstraat inreed. De bestuurder liet daar het voertuig achter en vluchtte te voet weg. Bij navraag van zijn personalia bij de meldkamer bleek dat hij nu voor de negende keer vanaf 2018 betrapt is op het rijden zonder rijbewijs. De officier van justitie die bij de actie aanwezig was besloot direct om de auto in beslag te nemen en verbeurd te verklaren.

Bolletjes

Een 33-jarige Bredanaar werd omstreeks 19.25 uur op de Teteringsedijk aangehouden. In zijn auto zijn 40 bolletjes heroïne, negen grote bolletjes, 22 kleine bolletjes en acht ponypacks (fout in het persbericht; het moet zijn Pony Pak’s) allen met cocaïne aangetroffen. Op zijn huisadres werd onder leiding van de rechter-commissaris nog een zoeking gehouden. Hier werd echter niets gevonden.  Hij zou aan een 27-jarige man uit Raamsdonksveer op een industrieterrein in Breda gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne verkocht hebben. De koper heeft een boete van 450 euro gehad.

6,5 gram hasj en 2,3 gram wiet

Nog zo’n spectaculaire vangst: Een 27-jarige Bredanaar werd omstreeks 20.30 uur op de Boschstraat in Breda aangehouden aangehouden op de verdenking van de handel in drugs. Hij zou eerder die avond vanuit zijn auto op het industrieterrein in Terheijden aan een 30-jarige inwoner uit dat dorp voor 20 euro cocaïne verkocht hebben. In zijn auto werd 6,5 gram hasj, 2,3 gram wiet en circa twee gram cocaïne aangetroffen. Ook de koper werd aangehouden.

Woensdag 16 november 2022

Twee Oosterhouters (20 en 23 jaar) zijn rond 19.50 uur op de Oosterhoutseweg in Raamsdonksveer aangehouden. In hun auto werd in een verborgen ruimte maar liefst 90 pony packs met cocaïne aangetroffen. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs. Een 18-jarige Bredanaar die drugs van het duo gekocht zou hebben werd kort daarvoor op de Hoofdstraat in Raamsdonksveer gearresteerd. Hij had voor 50 euro twee pakketjes coke gekocht. De 20-jarige verdachte was vanwege een eerdere zaak vrijgelaten met schorsende voorwaarden. Hij is vandaag voor de Raadkamer geleid. Hij blijft vastzitten.  De andere verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en ook ‘gehouden’.

Kosten onbekend

Wat deze volslagen zinloze actie heeft gekost is onbekend. Feit is wel dat er behalve de aangehouden personen niemand van wakker ligt want drugs is geïntegreerd in de samenleving. Hoeveel van dit soort zielige straatdealertjes er ook met veel bombarie worden opgepakt, drugs is niet meer uit te bannen. Het kost alleen maar heel veel geld voor de maatschappij.

Bron en foto: politie.nl