Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vier wietkwekerijen opgerold

okt 27, 2017

Groningen lijkt in opmars als het gaat om wiet kweken. Steeds vaker komen er meldingen vanuit de provincie waarvan niemand dacht dat er nog mensen woonden over opgerolde wietkwekerijen. En nu had de politie zelfs vier kwekerijen te pakken in het hoge noorden.

De politie heeft donderdag in het werkgebied Ommelanden-Midden op vier adressen wietkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

In een pand aan de Kerkstraat in Muntendam werd een kwekerij aangetroffen met 90 planten. De politie nam daar ook een auto in beslag. In een ander pand aan de Kerkstraat in Muntendam werd ook een ruimte ontdekt waar wiet is gekweekt. Deze kwekerij was geruimd en er werden 136 lege potten aangetroffen. In het pand werden ook twee vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Een 58-jarige vrouw uit Muntendam werd hier aangehouden. De vrouw werd na verhoor heengezonden. Aan de Johan van Oldenbarneveldstraat in Oude Pekela werd in een kwekerij in een pand 700 stekken en 90 planten aangetroffen. In Sappemeer werd in een loods aan de Noorderstraat een grote kwekerij aangetroffen. De politie trof in deze kwekerij bijna 7500 stekken en 1960 planten aan. Bij deze kwekerij en de kwekerij in Oude Pekela hield de politie geen verdachten aan. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Bron: Politie.nl