Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vierde drugsvangst marineschip

DoorRedactie

jan 17, 2017 , ,

DEN HELDER – Het Luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. De Zeven Provinciën heeft 320 kilo drugs onderschept op de Caribische Zee tussen Venezuela en Jamaica. Er zijn vier personen aangehouden, zo laat Defensie weten.

Het patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied ontdekte een ‘go-fast’, een kleine, snelle smokkel speedboot. Hierop zette het marineschip de achtervolging in. De boordhelikopter – de Belgische Alouette III – volgde het bootje en wist het te stoppen. Bij aankomst van het marineschip gaven de vier bemanningsleden zich over. In de pakketten die zij tijdens de achtervolging overboord hadden gegooid, bleek een combinatie van marihuana, hash en MDMA te zitten. Het Amerikaanse Law Enforcement Detachment, dat speciaal voor dergelijke acties meevaart aan boord van het Nederlandse fregat, nam de boot en de contrabande in beslag.

Dit was de 4e drugsonderschepping voor Zr. Ms. De Zeven Provinciën. Eerder dit jaar onderschepte het schip al 850 kilo cocaïne en 400 kilo marihuana. De actie vond plaats in het kader van de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *