Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vijftal gepakt voor drugshandel

jun 9, 2023
Vijftal

Zoetermeer/Benthuizen – In een drugshandel-onderzoek zijn woensdag 7 juni elf woningen in Zoetermeer en Benthuizen doorzocht. Daarbij zijn vijf verdachten aangehouden.

Meld Misdaad Anoniem

Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Daarbij kwam een netwerk in beeld dat zich bezighield met drugsverkoop aan minderjarigen. Naar aanleiding hiervan zijn woensdagochtend in Zoetermeer en Benthuizen elf woningen doorzocht.

Huiszoekingen

Bij de doorzoekingen van de woningen zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Zoetermeer van 18, 26, 27 en twee van 29 jaar oud.  Zij worden verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Een van de mannen wordt daarnaast verdacht van witwassen.  Bij de doorzoekingen zijn drugs, (vuur)wapens, geld en vervoersmiddelen in beslag genomen.

Vervolg

Het onderzoek is in volle gang en de verdachten worden verhoord. Daarnaast gaat de politie in gesprek met de minderjarige afnemers en hun ouders. Indien noodzakelijk worden de afnemers doorverwezen naar de juiste instanties.

Doosjes met drugs

Bron en foto: politie.nl