Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Volendam blijkt grote wietschuur

apr 2, 2021
wietkweek

In een bedrijfspand aan de Dieselstraat is woensdagavond een brand uitgebroken. Na onderzoek bleek geen sprake te zijn van brandstichting, maar werd in aangrenzende panden wel een toevallige ontdekking gedaan die overigens ook niet de oorzaak van de brand bleek te zijn.

Brandmelding

Rond 21.00 uur kregen hulpverleningsdiensten melding van een grote brand in het pand en snelden zich naar de genoemde locatie. Toen de brandweer en politie arriveerden, zagen zij dat de vlammen ongeveer 20 à 30 meter hoog kwamen. Uit voorzorg werd besloten de omliggende panden te laten ontruimen. Bij het controleren en ontruimen van twee bedrijfspanden aan de Marconistraat, stuitte de brandweer op een tweetal in werking zijnde wietkwekerijen. Dit was het startsein voor de politie het stokje over te nemen van de collega’s van de brandweer.

Pand 1

In één van de panden troffen politieagenten twee grote kweektenten aan met in iedere tent 200 wietplanten. Ook stonden er verspreid over de tenten nog 35 stekken. De planten en stekken werden in beslag genomen. Naast de planten en stekken werd ook apparatuur, dat veelal gebruik wordt bij en voor wietkwekerijen, in beslag genomen. Een fraude-inspecteur van de netbeheerder werd erbij gehaald en die constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. Door een gespecialiseerd bedrijf werd de kwekerij vervolgens ontmanteld.

In het pand trof de politie een 67-jarige man uit Volendam aan. De Volendammer werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Pand 2

In het tweede pand werden eveneens twee kweektenten (in ieder tent 150 wietplanten) en bijhorende apparatuur gevonden. De fraude-inspecteur gaf ook hier weer aan dat er sprake was van diefstal van stroom. Het gespecialiseerde bedrijf kon weer in actie komen en ontmantelde de wietkwekerij. Alle hennep en goederen werden in beslag genomen. Een 50-jarige man uit Purmerend  was in het pand aanwezig en werd aangehouden en meegenomen naar het verhoor.

Bron: politie.nl

Tegen beter weten in

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.