Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vuurwapens en drugs gezocht in Arnhem

mrt 16, 2022

Arnhem – Op meerdere locaties in en rond Arnhem zijn dinsdag 15 maart doorzoekingen gedaan in een onderzoek naar productie en handel van drugs, vuurwapens en witwassen. Zes personen zijn aangehouden. Ook zijn meerdere vuurwapens, auto’s, goederen en administratie in beslag genomen.

Versleutelde berichten

Het onderzoek is gestart na onderschepte cryptocommunicatie. Na de grootscheepse actiedag van vandaag gaat het onderzoek verder.

Doorzoekingen

Bij de actiedag zijn naast politie en OM ook belastingdienst, douane en defensie betrokken. Ook heeft het Landelijk Team Specialistische Doorzoekingen geholpen met honden die speuren naar verdovende middelen, vuurwapens en geld.

Locaties

De zes mannen die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 31 tot en met 50 jaar en zijn afkomstig uit Arnhem. Naast woningen en bedrijfspanden in Arnhem zijn woningen en bedrijfspanden doorzocht in Lathum en Amsterdam. Op meer dan 25 locaties zijn invallen en doorzoekingen gedaan.

Propaganda

Persberichten zoals deze zijn natuurlijk propaganda voor de miljoenen verslindende operaties tegen drugs. De drugscriminaliteit blijft immers uitsluitend in stand als drugs illegaal blijft je er dan ook flink jacht op maakt. Het blijft dan eeuwig doorgaan en dan weet de politie zelf ook.

Foto´s: politie.nl