Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Waalwijk zit even zonder wiet

mrt 1, 2018

Agenten van politieteam Langstraat hebben gisteren samen met de gemeente Waalwijk en Enexis een onderzoek ingesteld en een wietkwekerij aangetroffen in de Reigersbekstraat in Waalwijk.

Eigenlijk was het geen intensief speurwerk dat tot de wiet leidde, maar een klikker die de wouten belde. In de kwekerij waren volgens de politie aanwijzingen die duiden op voorafgaande oogsten, daarom is de personenauto van de verdachte in beslag genomen omdat er mogelijk sprake is van crimineel vermogen.
In de Karl Zellerstraat werd ook door een tip een hennepkwekerij aangetroffen. Deze kwekerij was levensgevaarlijk aangelegd! Hiervoor moest een speciale afdeling van enexis ter plaatse komen om de stroom af te sluiten en de kwekerij te ontmantelen. In de woning werden meer dan 400 wietplanten aangetroffen. De kweker was bijzonder zuinig op zijn spullen en had daarvoor een vuurwapen in het pand liggen. De verdachte is aangehouden.
Voor beide zaken zal de gemeente een procedure starten om de panden te sluiten.

Hoe lang de Waalwijkers het nu zonder hun wietje moeten stellen laat zich wel raden: geen seconde. Maar de dappere ridders bij de politie zetten hun strijd voort.