Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wapens en geld in wietkwekerij

aug 6, 2020
Wapens en geldfoto: politie.nl

De politie rolde gisterenmiddag een wietkwekerij op in een woning aan de Zadelmakersdreef in het Brabantse Cuijk. Daarnaast stuitten zij op een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met bijbehorende munitie, een taser en pepperspray.

Vermoeden

De politie vermoedde dat in de woning een wietkwekerij zou zitten. Dat vermoeden was gebaseerd op verdachte omstandigheden die agenten eerder bij de woning vaststelden zoals een uit de woning afkomstige hennepgeur. 

Wietkwekerij

De politie deed dinsdagmiddag 4 augustus rond 14.15 uur een inval in de woning. Op de bovenetage van de woning vonden de agenten een kwekerij met 555 wietplanten. De planten zijn geruimd en de bijbehorende apparatuur zoals lampen werden in beslag genomen. Ook de stroom, die illegaal werd afgetapt, is afgesloten en de energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom.

Geld, wapens en dure spullen

In de woonkamer van de woning zag de politie een grote hoeveelheid contant geld liggen en een busje pepperspray. De agenten zochten vervolgens gericht naar andere wapens en vonden een goed verstopt vuurwapen , bijbehorende munitie en een stroomstootwapen in een verpakking . De wapens zijn in beslag genomen en zullen na onderzoek worden vernietigd. 

Verder is op diverse plekken in de woning geld en dure, waardevolle goederen zoals parfum, schoenen en armbanden aangetroffen. Deze goederen zijn vermoedelijk bekostigd met illegale activiteiten en daarom in beslag genomen. De politie onderzoekt de mogelijkheid om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en af te pakken. De bewoner van de woning was afwezig en zal later als verdachte worden gehoord.

Bron: politie.nl