Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

We nemen je mee met de mystiek van Absinth

feb 13, 2024
Absinth Vincent van Gogh

Wappers, bikkels, dappere zielen en nieuwsgierige avonturier; daar gaan we dan in de wonderbaarlijke wereld van Absinthe Extract 10X, waar de grenzen van realiteit en fantasie niet alleen vervagen, maar soms volledig verdwijnen, net als je verantwoordelijkheidsgevoel na een paar glaasjes.

Het magische ingrediënt: Artemisia Absinthium

Het hoofdingrediënt van onze groene muze is Artemisia Absinthium, beter bekend als het Alsem kruid. Nu, voordat je denkt dat dit hetzelfde spul is dat je oma in haar tuin heeft, denk nog eens na. Dit kruid is zo krachtig dat het je naar een staat van ontspanning en vrede kan brengen, die alleen overtroffen wordt door het gevoel na het doen van je belastingaangifte.

Creativiteit of crisis? Vincent’s dilemma

Vincent van Gogh, ja, die kerel die meer kleuren kende dan er smaken Ben & Jerry’s zijn, was blijkbaar een fan. Men zegt dat hij onder invloed van absint zijn eigen oor afsneed. Of dit een extreme vorm van creativiteit was of gewoon een slechte dag, dat laten we aan jou over. Misschien wilde hij gewoon niet horen dat de barman “Laatste ronde!” riep.

Hoe maak je het?

Wil je je eigen Absint brouwen? Voeg gewoon 5 gram van dit wonderbaarlijke extract toe aan een fles wodka (of, voor de echte avonturiers, je zelfgestookte drank). Laat het twee weken trekken, alsof je een magische toverdrank maakt, en zeef het dan. Maar let op: begin met een klein glaasje en wacht een uur. Dit is niet het moment om een “kijk eens wat ik kan”-wedstrijd met jezelf te starten.

Theeceremonie met een twist

Niet zo van de sterke drank? Geen probleem! Een theelepeltje in heet water laat je kennis maken met de relaxte kant van Alsem. Laat het 15 minuten trekken, alsof je een mini-spa voor je geest creëert. Vergeet de komkommers voor je ogen niet.

Een woord van waarschuwing

Voordat je besluit om Alsem tot je nieuwe hobby te maken, onthoud: het is giftig bij langdurig gebruik. Ja, dat lees je goed. Net als binge-watchen, is te veel van het goede… nou ja, te veel.

Dus daar heb je het, een korte handleiding voor het navigeren door de groene nevelen van Absinthe Extract 10X. Of je nu op zoek bent naar creatieve inspiratie, een unieke theetijd, of gewoon een verhaal wilt hebben dat begint met “Die keer dat ik absint probeerde…”, onthoud altijd om verantwoord te genieten. En misschien, houd een EHBO-kit bij de hand. Je weet maar nooit wanneer je besluit een eerbetoon aan Van Gogh te brengen.

Proost, op avonturen die zo groen zijn dat zelfs moeder natuur jaloers zou worden!