Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Weegschaal keuzehulp

okt 10, 2022
precisieweegschaal

Iedereen die nauwkeurig zijn supplementen wilt gaan mixen zal deze met grote precisie af moet wegen, of als je je wiet moet delen met je maatjes, dan heb je daarvoor een goed weegschaaltje nodig. Die uit de keuken van je moeder voldoet immers niet voor deze toepassingen. Nou, heb jij even mazzel dat je dit leest, want wij gaan je helpen de juiste weegschaal te kiezen. De keuzehulp bij de aanschaf van de juiste weegschaal.

Weegschaal kiezen

Net zoals je bij het kiezen van een auto rekening moet houden met de mogelijkheden zoals stationwagen of niet, 4×4, elektrisch, cabriolet, brandstof, enz., geldt dat ook voor weegschalen. Een weegschaaltje dat kan wegen tot 500 gram maximaal is absoluut ongeschikt voor het afwegen van een paar kilo aardappels. Maar andersom is een weegschaal die geschikt is om kilo’s te wegen volstrekt ongeschikt voor het afwegen van 10 milligram stof voor in je capsule. Iedere soort weging is er een eigen specifieke weegschaal nodig. Dus bekijk goed wat je van plant bent met de aan te schaffen weegschaal van te voren.

Precisie

Het belangrijkste bij de keuze van een weegschaal die je gaat kopen is de nauwkeurigheid. Als het niet op een grammetje komt bijvoorbeeld dan is een tafelweegschaal al voldoende. Maar wil je tot op een tiende gram nauwkeurig je poeders of medicijnen afwegen, dan volstaat een dergelijke weegschaal niet.
Grofweg zijn de weegschalen die wij verkopen op te delen in drie verschillende rubrieken: nauwkeurig tot een gram, tot 0,1 gram en de fijnste wegen met een nauwkeurigheid van 0,01 gram. Er zijn zelfs weegschalen die tot 0,001 gram wegen voor de professionals onder onder ons, zoals juweliers en goudhandelaren.

Zeer nauwkeurige weegschaal

Capaciteit weegschaal

In principe kan je stellen dat een weegschaal die nauwkeuriger weegt, een mindere capaciteit heeft. Met de meeste digitale zakweegschalen die tot op 0,1g of 0,01g nauwkeurig zijn, ben je in staat zo rond de 100 gram af te wegen, met uitzonderingen die 500 gram aan kunnen. Gelukkig kan je in onze weegschalen rubriek filteren op capaciteit zodat je meteen de juiste weegschaal op je scherm krijgt.

Duurzaamheid en kwaliteit

Een echt goede weegschaal is een precisie-instrument, waarvoor onderdelen zijn gemaakt die aan hoge eisen moeten voldoen. En dat kost vanzelfsprekend geld. Met andere woorden: kwaliteit is niet goedkoop. Een goedkopere weegschaal zal dus minder betrouwbare resultaten geven. En als je resultaten zeer betrouwbaar moeten zijn is het het beste om voor een goede kwaliteit weegschaal te kiezen. Goede weegschalen gaan bovendien erg lang mee en dat maakt het misschien wat goedkoper dan een aantal keren een vervanger kopen.
Weeg je slechts heel af en toe, dan kan je kiezen voor een goedkoper exemplaar.

Kalibratie

Als je een goedkopere weegschaal kiest, hou er dan rekening mee dat deze meestal niet gekalibreerd zijn. De meesten kennen echter wel een kalibratie mogelijkheid, maar daarvoor heb je wel speciale kalibratie gewichtjes nodig. De betere exemplaren zijn vaak al in de fabriek gekalibreerd, maar toch raden we ook bij deze exemplaren aan om ze met regelmaat te kalibreren zodat jouw weegresultaten betrouwbaar en nauwkeurig blijven.

Kalibratie gewichten, set

Grote keuze aan weegschalen

Tafelweegschalen

Deze modellen zijn minder geschikt om mee te nemen. Toch zijn het niet altijd modellen waarbij je grote gewichten met een hoge mate van onnauwkeurigheid weegt. Ook de tafelweegschalen kunnen een hoge mate van precisie hebben en wegen soms tot op 0,001 gram nauwkeurig. Ook zijn er modellen die meer kunnen dan wegen zoals het automatisch berekenen van prijzen of ze tellen producten voor je.

Zakweegschalen

Zakweegschaaltjes worden het meest verkocht, omdat ze ideaal zijn voor het snel wegen van kruiden of poeders en je kunt ze vrijwel overal gebruiken. Deze weegschalen die op een batterij werken, passen doorgaans makkelijk in je zak. Zakweegschaaltjes hebben vaak een beschermend dekseltje dat eraf kan en als weegschuitje gebruikt kan worden. De keuze is gigantisch: van design tot eenvoudig, van uiterst nauwkeurig tot zeer goedkoop.

Keuzehulp bij weegschalen

Als je door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan je in onze rubrieken het filter gebruiken. Daarmee filter je de weegschalen uit ons assortiment die voor jou van toepassing zijn. Denk daarbij aan weegstappen, maximale capaciteit en dergelijke. Samen met dit artikel moet je dan wel de goede keuze kunnen maken denken wij. Heb je toch nog vragen voordat je een weegschaal koopt, neem dan even contact op met onze supportafdeling. Daar hebben ze antwoorden op al je vragen.

Al onze weegschalen staan in de rubriek “weegschalen kopen“.

Pak die korting

Je zocht bij Google en je kwam op dit artikel omdat je een weegschaal wilde kopen. En wat is er leuker dan een weegschaal kopen met korting? Speciaal voor jou hebben we een speciale kortingscode die tot aan het einde van de maand oktober 2022 geldig is. Gebruik deze kortingscode tijdens het afrekenproces en je krijgt 5% extra korting op onze toch al belachelijk lage prijzen: WWW-154-GBH-FTS3