Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Welke vloei is het beste?

mei 10, 2021
Smoking vloei

Zonder vloei zitten is voor een geaarde stoner absoluut indenkbaar. Wapwinkel heeft een ongekend -en wellicht het allergrootste- assortiment met vloei en is doorlopend op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen. Hierbij wordt er niet alleen gelet op gebruikersvriendelijkheid maar ook op duurzaamheid.

Topkwaliteit vloei

Wij verkopen uitsluitend topkwaliteit vloeitjes van merken zoals Mascotte Smoking, RAW, Flamez en nog tientallen andere merken vloei en tips.

Ongebleekt of rijst

Dus ongebleekte vloei of vloei van rijstpapier kan je ook bij ons kopen. Per stuk of per doos. Maar ook transparant, van echt goud, eco, of bankbiljetten vloei.

Lange vloei om een jointje van te draaien van hasj joint is eigenlijk niet anders dan lange vloei voor een wiet joint. Ook hierbij je de keuze tussen Slim en Regular. Beide formaten namelijk worden gekenmerkt als ‘lange vloei’ en is ook wel bekend als ‘King size’. Dat zijn de twee gangbare soorten; andere maten kom je zelden tegen.

Rijstvloei

King Size

Als je een jointje wilt draaien dan is King size vloei absoluut het type vloei dat je nodig hebt. Het is echter, net als bij een wiet joint, een persoonlijke keuze om te kiezen voor het formaat Slim of Regular. De ene jointdraaier heeft de voorkeur voor een bredere vloei (Regular), terwijl de ander juist een smaller formaat (daar staat ‘slim’ dus voor) prettig vindt om een joint van te maken. 

De verschillen tussen slim en regular lange vloei:

 Slim  Regular 
 Breedte  44 mm  53 mm 
 Lengte  110 mm  110 mm 
Meten met twee maten vloei

Vloei kiezen

Toch moet je voor je gaat rollen even erg houden in wat zaken. Om de beste vloei te kiezen voor je hasj joint kijk je echter niet meer alleen naar het formaat. Er is namelijk voor veel mensen tegenwoordig een voorkeur ontstaan voor ongebleekte of gebleekte vloei. Gebleekte vloei is momenteel nog het meest bekend en is over het algemeen het beste te herkennen aan de witte kleur vloei. Niet iedereen heeft hier een voorkeur in en soms gaat het ook om financiële redenen, want gebleekte vloei is vaak goedkoper dan ongebleekte vloei. 

Ongebleekt

Ongebleekte vloei wordt steeds bekender en dat heeft een duidelijke reden. Je herkent de ongebleekte vloei aan de (licht)bruine kleur. Daarnaast zal een producent het altijd op de verpakking vermelden. Laat je niet alleen verleiden door de kleur, want er zijn ook vloeiproducenten die hun vloei bruin kleuren met inkt. Merken zoals Smoking doen dat uiteraard niet.

Transparant

Een heel ander type vloei wat ook steeds bekender wordt is transparante vloei en ook deze vloei is prima te gebruiken voor een hasj joint. Doorzichtige lange vloei wordt gemaakt van plantaardige cellulose en het leuke hiervan is dat je door de joint heen kunt kijken om te kunnen zien wat erin zit. Een joint draaien met doorzichtige vloei kan echter wel iets lastiger zijn, omdat het materiaal anders aanvoelt dan de welbekende papieren lange vloei.

Vloei van 24 karaats goud

Rijst

Als je de meest dunste soort vloei zoekt, dan komt je uit bij rijstevloei. Deze lange vloei vervaardigd van rijst en dat heeft tot gevolg dat ze de minste bijsmaak afgeven. Maar ook hier geldt, niet alle lange vloei gemaakt van rijst is hetzelfde. Sommige bevatten vlas of andere toevoegingen om de vloei wat sterker te maken. De meeste bekende vloei-merken vermelden de samenstelling op de verpakking. Je zou dit in ieder geval op hun website moeten kunnen nalezen.

RAW kingsize

Bijsmaak

Lange rijstvloei heeft geen bijsmaak, maar heeft toch wat nadelen. Rijstvloei is heel erg dun. Daarom kan het draaien van een lekkere dikke joint best wel een uitdaging zijn en ben je blij als het papier niet scheurt tijdens het rollen. En zeker voor beginners is het rollen van een joint met rijstvloei dan ook niet echt een aanrader.

Dat ze langzamer branden, kan een voordeel zijn. Het betekent echter wel dat je joint steeds uitgaat als je er even niet aan trekt.

Vloei kopen

Alle vloei op onze website, en geloof ons dat dat een enorm assortiment is, wordt altijd direct uit voorraad geleverd. Dat betekent dat je je vloei na het bestellen de volgende dag alweer in huis hebt. Vloei bestellen doe je hier.

https://youtu.be/dgNfu-Z7lTk
rollin rolling rolling

Pak je korting

Korting op je vloei en tips? Dan gaan we dat regelen. Pak een extra 4,44% op de toch al dwaas lage prijzen en doe er je voordeel mee. Geldig tot aan het einde van de maand. Gebruik de kortingscode VLOEI444 tijdens het afrekenen en je korting wordt automatisch berekend.

Rollen voor beginners