Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet inleveren? Dat nooit

okt 6, 2020
toppenWiet (geen hennep!)

Het halve politiekorps weten te ontwijken en af te schudden. Dan ben je er eentje zeg. Een bestuurder van een bestelbusje heeft vrijdagavond weten te ontkomen na een wilde politieachtervolging in Noord-Brabant en Zeeland.

Achtervolging

De bestuurder van de bestelbus wist tijdens de achtervolging, waarbij meerdere zakken met wiet uit het voertuig werden gegooid, zelfs een opgezette blokkade van meerdere politiewagens bij de Sluiskiltunnel bij Terneuzen te ontwijken.

Hoge snelheid

De auto reed vrijdagavond rond 22.30 uur met hoge snelheid over de A58 bij het Noord-Brabantse Wouw. De bestuurder negeerde een stopteken van de politie, die daarop de achtervolging inzette. De auto, waaruit zakken met wiet werden gegooid, reed met hoge snelheid door een tolpoort van de Westerscheldetunnel.

Sluiskiltunnel

Bij de afgesloten Sluiskiltunnel stonden zo’n tien voertuigen de voortvluchtige auto op te wachten, maar die passeerde de barricade via de vluchtstrook en reed dwars door een dichte slagboom. De auto raakte daardoor beschadigd, maar bleef rijden. De scene lijkt zo uit een film van de Blues Brothers te komen.

Opgave

Omdat de achtervolging te veel gevaar voor anderen opleverde, heeft de politie besloten de achtervolging te staken. Zo heeft niemand iets.