Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wiet in plaats van groente in kassen Canada

nov 1, 2017
Canopy kaskweek
Glasgroenteareaal in Canada zal verdwijnen door samenwerking van het Amerikaanse bierbedrijf Constellation Brands (bekend van Corona bier) met producent van cannabisplanten Canopy Growht. Er komt gigantisch veel kweekruimte in kassen beschikbaar: zo’n 130 hectare, met een optie op nog eens 170 hectare.

Legale wietteelt en -verkoop in Canada

Met de samenwerking met Constellation Brands zal de afzet van cannabis in de toekomst flink stijgen, is de verwachting. Constellation anticipeert met de investering op een grotere markt in de Verenigde Staten voor legale wietteelt en -verkoop. Momenteel mogen patiënten in 30 staten de plant medicinaal gebruiken. In 8 hiervan, waaronder Californië en Nevada, mag cannabis ook recreatief worden gebruikt.

Recent stelde kassenbouwer Havecon al dat in Canada en de Verenigde Staten veel geld beschikbaar is voor de productie van medicinale wiet. Investeerders willen de cannabis laten kweken in speciaal daarvoor ontworpen Nederlandse kassen en kloppen bij Havecon aan. Het zijn duurdere kassen, maar met de marges die verdiend worden in de teelt, lijkt dat geen bezwaar.

De plannen legt Constellation Brands geen windeieren want het aandeel steeg in vijf dagen tijd al meer dan 6%.