Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij achter geheime deur

dec 14, 2016

GILZE – Dinsdagmiddag heeft de politie in een bedrijfspand aan de Bavelseweg in Gilze een 57-jarige man aangehouden. Dat meldt de politie. Er werd in het pand een hennepkwekerij en een partij gedroogde hennep aangetroffen.

In het bedrijfspand werd een verborgen luik ontdekt. In de ruimte onder het luik waren twee zakken wiettoppen verstopt. Verder onderzoek leidde naar een geheime deur waarachter een wietkwekerij zat met daarin 36 ‘hennepbomen’. Hennepbomen zijn een stuk groter dan reguliere wietplanten. Hoeveel oogst de bomen konden opbrengen, wordt nog onderzocht door de politie.

De 57-jarige bewoner is aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. Ook heeft de politie waardevolle spullen in beslag genomen omdat deze mogelijk zijn verkregen door geld dat verdiend is met hennepteelt. Het ging om twee personenauto’s, een luxe motorfiets met aanhanger en een scooter.

De hennepkwekerij is geruimd door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het kweekmateriaal en de hennepbomen zijn in beslag genomen.

Foto’s: politie