Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in binnenvaartschip

okt 21, 2020

Werkendam – Politiemensen hebben donderdagmiddag 8 oktober 2020 rond 14.00 uur in het ruim van een binnenvaartschip, gelegen in een deel van de haven behorend aan een bedrijf , aan het Steurgat, een grote, professionele wietkwekerij aangetroffen.

Ruim 2000 planten

In de kwekerij stonden ruim 2000 wietplanten en honderden stekjes. Ook hielden ze een verdachte aan, het gaat om een 30-jarige man uit Woudrichem. Aan boord van het schip was sprake van een gevaarlijke situatie: er lagen niet afgewerkte stroomdraden en er stond water in de boot.

Wietboot

Anonieme melding

Politiemensen stelden donderdagmiddag naar aanleiding van een anonieme melding, binnengekomen via de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in op een binnenvaartschip. In het ruim van het schip troffen ze een in werking zijnde, professioneel opgezette, wietkwekerij aan. Ook hielden ze een verdachte, een 30-jarige man uit Woudrichem aan. De kwekerij is diezelfde middag nog gedeeltelijk geruimd, de planten zijn er weggehaald. Daarbij moesten de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk gaan, omdat er sprake was van een onveilige situatie: er lagen stroomdraden bloot en er stond water in de boot.

In beslag genomen

De politie zet het onderzoek vandaag voort. Zo wordt onderzoek gedaan naar de voor de kwekerij benodigde water- en elektriciteitstoevoer. Het schip zelf is in beslag genomen en wordt naar een andere locatie gebracht. Daar wordt het verder geruimd. Ook onderzoekt de politie of er al eerder hennep is gekweekt en geoogst op het schip. Bovendien doet de politie buurtonderzoek en hoopt daarbij mensen van/op aangrenzende boten en medewerkers van aangrenzende bedrijven te spreken. De aangehouden verdachte wordt vandaar verder verhoord

Bron en foto’s: politie.nl