Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij in Den Bosch

jan 21, 2021
Wietkwekerij in Den Bosch© Politie Den Bosch

De politie is er maar druk mee, met het oprollen en ontmantelen van al die wietkwekerijen. En dan zien we alleen het topje van de ijsberg qua manuren. De politie doet namelijk eerst vooronderzoek, is vervolgens ter plaatse bij de inval en dan begint de administratieve rompslomp. Maar gelukkig hebben agenten 26 uur in een dag en gewone stervelingen niet. Daarnaast heeft het oprollen van die wietkwekerijen de allerhoogste prioriteit.

Den Bosch

In een woning aan de Westenburgerweg in Den Bosch trof de politie afgelopen maandag een echte wietkwekerij. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de agenten in totaal ruim 200 wietplanten aangetroffen. Het mag duidelijk zijn: hier waren zware criminelen aan het werk.

Aangehouden

De 44-jarige bewoner van het pand is aangehouden. De politie heeft de wietkwekerij laten ontmantelen door een gespecialiseerd bedrijf want dat moet ook blijven draaien tijdens de coronacrisis. Het is niet duidelijk hoe de politie de kwekerij op het spoor is gevonden en welke gevolgen dit heeft voor de aangehouden Bosschenaar. Vermoedelijk een taakstraf en tenminste drie maanden uit zijn huis gezet schatten wij.