Wietkwekerij in mestkelder

Of de oogst uiteindelijk naar stront smaakte zullen we nooit weten want de politie voorkwam dat een kweker van zijn oogst kon genieten. De kweekruimte was wel een hele bijzondere, een mestkelder. En geen kinderachtig kwekerijtje.

Tjerkwerd – De politie heeft woensdagochtend in een lege ondergrondse mestkelder onder de stal van een boerderij aan de Bolswarderweg een wietkwekerij aangetroffen. Door agenten werd de 52-jarige bewoner aangehouden. Daarnaast werden in Witmarssum een man van 44 jaar en een vrouw van 32 jaar aangehouden. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij het kweken van wiet. Daarnaast wordt de 44-jarige man ook nog verdacht van witwassen.

Anonieme tip
Bij de politie kwam onlangs een tip van een verrader een anonieme tip binnen dat op deze afgelegen locatie een wietkwekerij zou zitten. Reden om nader onderzoek te doen. Woensdagochtend werd besloten om een inval te doen.  Agenten vonden uiteindelijk in een lege ondergrondse mestkelder een grote wietkwekerij van 800 planten.

Gevaarlijke situatie
De elektriciteit voor de wietkwekerij werd illegaal afgetapt van een nabij gelegen woonhuis. De kabel die daarvoor werd gebruikt, was al gedeeltelijk gesmolten. De kans op brandgevaar was dan ook aanzienlijk.

Witwassen
Naast de inval in Tjerkwerd gingen agenten ook naar een woning in Witmarssum. Daar werden de 44-jarige man en de 32-jarige vrouw aangehouden. Tevens werd de woning doorzocht, waarbij specifiek werd gekeken naar bewijsmateriaal voor witwassen zoals administratie. De 44-jarige man wordt namelijk ook verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld. Het onderzoek gaat, ondanks de aanhoudingen, verder.

foto: politie
foto: politie

Bron: politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *