Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekerij van een Pool

nov 10, 2017
Tas met wietWiet (geen hennep!)

Toezichthouders van de gemeente Bergen op Zoom komen donderdagmiddag een verdachte situatie tegen bij een woning aan Kervinkpolder. Een 37-jarige man uit Jarocin (Polen) is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzetten van een wietkwekerij.

De gemeenteambtenaren ontdekken tijdens een controle dat in een niet bewoond pand iemand illegaal aanwezig is. Op het moment dat de controleurs rondom de woning lopen verlaat deze persoon snel de woning. De toezichthouders besluiten de woning vanaf een afstand te observeren. Rond 16.00 uur zien zij een garagedeur naast de woning opengaan. Vervolgens rijdt er een auto weg.

Wietlucht

Om de identiteit van de bestuurder vast te stellen wordt de auto gevolgd en op de Laan van Reimerswaal staande gehouden. In de auto zitten in totaal vijf personen. Omdat uit het voertuig een sterke wietlucht ontsnapt, wordt bij de meldkamer van de politie om assistentie gevraagd. Intussen kan niet voorkomen worden dat vier inzittenden er van door gaan. Opgeroepen agenten constateren dat de bestuurder gesignaleerd staat voor de afname van DNA. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Doorzoeking woning

Vervolgens zijn agenten de woning aan de Kervinkpolder binnengegaan. In de bijkeuken is een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt kan worden voor het kweken van wiet. Ook wordt op de bovenverdieping een kwekerij in aanbouw gevonden. Alle kweekspullen zijn in beslag genomen. Naar de vier gevluchte verdachten wordt nog gezocht.

Bron: politie.nl