Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietkwekers beschieten politie

nov 24, 2017

Donderdagochtend heeft de politie aanvankelijk in totaal acht personen aangehouden in verband met een wietkwekerij in een bedrijfspand aan de Nusterweg in het Limburgse Sittard. Daarbij werden leden van een arrestatieteam beschoten op het moment dat zij bij het pand waren. Inmiddels heeft de politie drie mensen in vrijheid gesteld.

De aanhoudingen werden in twee naast elkaar liggende panden verricht. Drie personen die in een van deze beide panden zaten, zijn donderdagochtend echter weer snel in vrijheid gesteld. Zij blijken niets met de hennepkwekerij te maken te hebben en hebben hiervoor inmiddels excuses van de politie ontvangen.

Arrestatieteam beschoten

De overige vijf aangehouden personen bevonden zich in het andere pand en blijven voorlopig vastzitten. Vanuit dit pand werd er op leden van het arrestatieteam (DSI) geschoten, waarop zij hebben teruggeschoten. Ook werd een vluchtauto onder vuur genomen toen die het pand verliet. Deze auto werd korte tijd later met twee lekke achterbanden in de Sint Rosastraat in Sittard aangetroffen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Verder onderzoek

Momenteel onderzoekt de politie het pand waarin de hennepplantage is ontdekt. Uit een eerste schatting blijkt dat het om een plantage van circa 4000 hennepplanten gaat. Daarnaast is een grote hoeveelheid groeilampen en ander materiaal in beslag genomen. Ook werd in het pand een vuurwapen gevonden dat voor nader onderzoek is meegenomen. De vijf verdachten worden gehoord. Vanwege het onderzoeksbelang wordt er nog geen informatie over de identiteit van deze personen bekend gemaakt.

Bron: politie.nl