Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeeuw onder invloed zwaait met mes

sep 27, 2021

Vlissingen – Woensdagavond rond 23.00 uur meldde een bewoner van de Kanariesprenk in Vlissingen dat hij belaagd was door een buurtbewoner. De man zou hem met een broodmes achterna zijn gerend. Het slachtoffer kon op tijd zijn huis in vluchten en de deur op slot draaien. Er is niemand gewond geraakt.

Mes afgepakt

Het slachtoffer belde de politie. Agenten kwamen met meerdere eenheden poolshoogte nemen en troffen de verdachte buiten bij zijn eigen woning. De man is aangehouden. In de woning vonden agenten het mes waarmee gedreigd zou zijn. Dat is in beslag genomen.

De verdachte is overgebracht naar een politiecel. Hij heeft daar de nacht doorgebracht en is daar later verhoord. Door de aanwezige politiemensen zijn getuigenverklaringen opgenomen. De belaagde buurtbewoner deed aangifte.

Speekseltest

Omdat er tijdens fouillering van de verdachte zakjes wiet werden aangetroffen is, in het kader van de Wet Middelengebruik, een speekseltest bij de man gedaan. Die wees uit dat hij onder invloed was van opiaten, hennep/hasj en cocaïne. Een GGD-arts kwam naar het cellencomplex om bloed af te nemen van de man. Dat zal worden onderzocht door het NFI.

Bron: politie.nl