Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zelf hasj maken met droogijs

nov 1, 2018

Droogijs

Voor de eerste stap bij het maken van droogijs hasj is het belangrijk dat je droogijs in huis hebt. Droogijs kan je kopen bij ICS droogijs in Kaatsheuvel, ook als particulier kan je er bestellen. Droogijs is bevroren CO2 en erg koud, met een temperatuur van ongeveer -78,5°C. Je moet dan ook zorgen dat je goede handschoenen hebt om blaren te voorkomen als je het vastpakt. Raak droogijs nooit aan met je blote handen.
Vervolgens heb je een filterzakzak nodig. Dat is een speciaal ontworpen zak voor het maken van droogijs hasj waar de gaatjes 150 µm groot van zijn want dat levert de allerbeste hoogwaardige kief op. Dat is hars in poedervorm die wordt gebruikt om hasj te maken. Koop ook een plastic bak waarin je de filterzak makkelijk kunt schudden. Het zeven kun je eveneens doen op een droog en plat oppervlak. Gebruik bij voorkeur een witte gladde tafel of een zeil. Let er wel op dat bij het schudden het kief niet te veel weg stuift. Koop ook een pollen pers waarmee je het kunt veranderen in compacte hasj. Heb je al deze spullen aangeschaft en klaargezet? Dan is het tijd om droogijs hasj te maken!

Plantmateriaal

Zorg er voor dat je knipafval niet te grof is. Doe het plantmateriaal, snoeiafval en/of toppen in de filterzak, trek je handschoenen aan en doe het droogijs erbij. Als het droogijs en het plantmateriaal met elkaar in aanraking komen, dan bevriest het materiaal. De trichomen worden daarbij erg bros en laten makkelijk los. Hou vervolgens de filterzak met je handen vast boven de plastic bak. Of boven een plat en glad oppervlak waarop je het kief makkelijk kunt verzamelen.

Filterzak schudden

Schud nu de filterzak voorzichtig. Hierbij merk je dat er gouden poeder op het oppervlak terechtkomt – dat is je kostbare kief! Schud de zak ongeveer tien seconden, laat het vijf seconden rusten en schud dan opnieuw. Herhaal dat proces een aantal keren. Daardoor wordt de kou nog beter verspreid. Als er op een gegeven moment geen kief meer uitvalt of als het materiaal wat er uit valt erg groen wordt van kleur, dan stop je met schudden.

Heb je het kief eenmaal bij elkaar geschraapt met een Wapwinkel goldcard of een vergelijkbaar hulpmiddel? Dan kan je het poeder over een te draaien joint verdelen of er hasj van maken.

Hasj persen

Doe het kief in de pollen pers, sluit het deksel, draai de pers aan en je ziet mooie, kleine blokjes van hoogwaardige droogijs hasj verschijnen!

Benodigdheden: