Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zes aanhoudingen inzake wietkwekerijen

feb 8, 2023
wietkwekerijen

Harkema – Onderzoek leidde de politie op donderdag 2 februari naar een woning in Harkema en een loods in Kootstertille. Op beide locaties werd een actieve wietkwekerij aangetroffen. De politie heeft zes personen aangehouden, zij worden verdacht van het produceren en het medeplichtig zijn aan het produceren van wiet.

Totaal 602 wietplanten aangetroffen

Op de locatie in Kootstertille werd in een loods een actieve kwekerij gevonden met in totaal 546 planten. Ook werden hier tientallen kilo’s wiet, contant geld en sieraden in beslag genomen. In Harkema werd in de woning een kwekerij met 56 planten aangetroffen.

Zes verdachten aangehouden

De politie heeft zes verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 34 jaar en een vrouw van 33 jaar uit Harkema, een 30-jarige man uit Opende, een 59-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân en een 72-jarige man en 65-jarige vrouw uit Kootstertille. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt.

De verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. De wiet en de planten zijn in beslag genomen en de drugs zal worden vernietigd. Op in ieder geval één van de panden wordt beslag gelegd. Dit in verband met het ontnemen van crimineel vermogen.