Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeshonderd planten in doorsnee woning

apr 12, 2018

In een woning aan de Kosterstuin in Zwaag heeft de politie op woensdag rond 09.30 uur een wietkwekerij aangetroffen met zeshonderd wietplanten. Geen kinderachtige kweker die de plantjes voor eigen gebruik had staan lijkt ons.

In twee slaapkamers en op de zolder trof de politie ruim 600 wietplanten aan. Volgens protocol is de wiet en de bij de kwekerij behorende apparatuur in beslag genomen. In de woning was een 26-jarige man aanwezig. Deze verdachte, zonder vaste woon of verblijfplaats, is aangehouden. Wat de man te maken heeft met de wietkwekerij wordt onderzocht.
Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

Later op de dag is het hennepteam van de politie Noord-Holland ook op de Boekert in Oosterblokker in actie gekomen. Op de zolder van deze woning is een kweekruimte aangetroffen. Geen planten maar wel een grote hoeveelheid stekkenblokjes. In deze blokjes worden wietplanten gekweekt.

Een lid van het hennepteam:“Uit sporen konden we zien dat er eerdere oogsten zijn geweest”. De politie doet onderzoek hoeveel dit er zijn geweest in deze wietplantage. Bij deze kwekerij zijn nog geen verdachten aangehouden.

Bron: politie.nl