Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeven man gepakt in drugslab in Heerhugowaard

dec 1, 2023
Drugslab

De recherche in Friesland heeft woensdagochtend zeven mannen gearresteerd in Zaandam en Heerhugowaard in verband met een onderzoek naar drugproductie. Tijdens de operatie werd in Heerhugowaard een drugslaboratorium ontdekt, waarbij verschillende invallen resulteerden in de inbeslagname van drugs, vuurwapens en voertuigen.

Anonieme melding

Het onderzoek naar de drugproductie begon na een anonieme melding. In augustus 2023 werden in een pand in Oudehaske, Friesland, sporen gevonden die wezen op de aanwezigheid van een aanzienlijke wietkwekerij. Verder onderzoek leidde naar vijf verdachten, waarvan er vier uit Heerhugowaard komen (24, 25, 31 en 51 jaar oud) en één uit Zaandam (44 jaar oud). Bij het drugslab in Heerhugowaard werden ook twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Huiszoekingen

Bij de doorzoekingen stuitten de agenten in de Einsteinstraat in Heerhugowaard op een drugslab met grondstoffen voor synthetische drugs en indicaties voor daadwerkelijke drugsproductie. Het lab wordt momenteel onderzocht en ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Verder onderzoek zal de exacte aard van de geproduceerde drugs moeten bepalen, evenals de verantwoordelijkheid voor de productielocatie.

Na de arrestaties werden de woningen van de verdachten en andere panden doorzocht, waarbij contant geld, vermogen, diverse goederen, bankrekeningen, een cryptowallet, voertuigen, vuurwapens, drugs, mobiele telefoons, luxe items en andere informatiedragers in beslag werden genomen.

Burgemeester

Burgemeester Maarten Poorter van Heerhugowaard heeft per direct het bedrijfspand aan de Einsteinstraat in Heerhugowaard en een woning voor een half jaar gesloten.

De verdachten blijven vastzitten en zullen vrijdag worden verhoord. Het politieonderzoek wordt voortgezet.