Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zoet- en mengstoffen wereldwijd tekort

nov 30, 2023
Poeder

update: 9 januari 2024, leveringen deze week
update: 19 december 2023, is een aankondiging

In de wereld van voedingssupplementen en farmaceutische grondstoffen staat de schaarste van bepaalde ingrediënten momenteel hoog op de agenda. Mannitol, Inositol en Cafeïne, drie veelgevraagde stoffen, worden wereldwijd steeds moeilijker verkrijgbaar. Het is een complexe situatie die niet alleen te maken heeft met de groeiende vraag, maar ook met geopolitieke spanningen en strategische beslissingen op de markt.

Wereldwijde oorzaken en gevolgen

Het tekort aan Mannitol, Inositol en Cafeïne wordt verder versterkt door conflicten en oorlogen die momenteel op verschillende plekken in de wereld woeden. Deze conflicten hebben niet alleen directe invloed op de beschikbaarheid van grondstoffen, maar creëren ook een klimaat van onzekerheid dat grote internationale spelers op de markt aangrijpen om enorme buffers aan te leggen.

Diepe zakken

Deze grote partijen, met diepere zakken dan Wapwinkel en brede netwerken, hebben de mogelijkheid om enorme voorraden in te slaan. Dit maakt het voor kleinere inkopers, zoals wij bij Wapwinkel, lastig om toegang te krijgen tot voldoende voorraad om aan de vraag te voldoen. De marktdynamiek wordt verder verstoord doordat sommige leveranciers hun producten niet willen vrijgeven, behalve aan de hoogste bieders. We vissen daardoor vaak achter het net helaas.

Wapwinkel’s ondervindingen:

Bij Wapwinkel begrijpen we de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden als het gaat om het vinden van betrouwbare leveranciers. We zijn voortdurend op zoek naar alternatieve bronnen, maar dit blijkt een ingewikkeld proces te zijn. Kwaliteit staat voorop, en daarom moeten we zorgvuldig de gangen nagaan van potentiële leveranciers om ervoor te zorgen dat onze producten aan de hoogste normen voldoen.

Ethisch

Onze inspanningen om nieuwe leveranciers te vinden worden ook bemoeilijkt door de noodzaak om de herkomst van de grondstoffen te traceren en ervoor te zorgen dat ze ethisch geproduceerd worden. Het is een uitdaging om een balans te vinden tussen de vraag naar deze ingrediënten en het handhaven van de integriteit van ons productaanbod.

De toekomst van grondstoffen

De schaarste van Mannitol, Inositol en Cafeïne is een complex verhaal. We moeten ons ertussen wringen in de markt zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Bij Wapwinkel blijven we vastberaden om onze klanten te voorzien van de beste producten, zelfs in een markt die steeds uitdagender wordt.

De wereld van grondstoffen zal blijven evolueren, maar met vastberadenheid en een scherp oog voor kwaliteit blijven we bij Wapwinkel ons inzetten voor het vinden van betrouwbare bronnen, zelfs in een wereld die steeds complexer wordt. We staan voor transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid, zelfs te midden van wereldwijde schaarste en uitdagingen.

Blijf op de hoogte

Als je op de hoogte wilt blijven van de voorraad en je wilt gratis en vrijblijvend een seintje in je mailbox ontvangen als er weer natural cafeïne is, dan kan dat. Zorg dat je als eerste op de hoogte gehouden wilt worden.

Dat doe je als volgt:

  • eerst log je in op je account (of maak eerst een account aan)
  • bezoek de productpagina
  • bij het product zie je de zin “Informeer mij wanneer dit product op voorraad is”, klik daar op
  • nu ontvang je gratis en vrijblijvend een mail als de voorraad wijzigt

Update 19 december 2023

Eindelijk is er een klein beetje nieuws te melden en transparant als we zijn willen we jullie dit niet onthouden. Onze buitenlandse producent heeft ons laten weten dat de eerste levering van de door ons geplaatste backorders in de eerste week van 2024 gaan plaatsvinden. We gaan dan zo snel mogelijk over tot het opnieuw verpakken van de poeders en zetten ze dan ook meteen online. Nog héél eventjes geduld dus.

Update 9 januari 2024

Zojuist heeft ons het nieuws bereikt dat we aanstaande donderdag eindelijk weer een levering mogen ontvangen vanuit het buitenland.
Zoals je begrijpt hang het er een klein beetje vanaf hoe laat de goederen arriveren in ons magazijn voordat we kunnen wegen, herverpakken en stickeren. Ons zet zet zich maximaal in om zo snel mogelijk uit te kunnen leveren uiteraard. Hou onze website in de gaten voor updates.